Mijn bloed KOOKT!

Door kakanox op vrijdag 23 augustus 2013 21:01 - Reacties (26)
Categorie: -, Views: 8.279

...en ik wil er niet te lang over kletsen. Ik wil alleen aan jullie vragen wat wij als bevolking kunnen doen! Reacties zijn dus meer dan welkom!

De drones en andere privacy-schendingen zijn op dit moment nog leefbaar, dus daar wil ik het niet over hebben. Ik heb twee andere onderwerpen.

In de jaren tussen 1940 en 1945 zijn miljoenen mensen tot minder mens benoemd en daarna gemarteld, gedeporteerd, geëxecuteerd, massaal vermoord en alle andere vreselijkheden die ik met die woorden niet kan dekken. Zo lang als ik me bewust ben van dit soort gebeurtenissen wordt hierover gezegd dat dat soort situaties NOOIT NOOIT NOOIT meer voor gaan en mogen komen. De staat Nederland belooft bij iedere dodenherdenking dat we ingrijpen als dit soort dingen opnieuw dreigen voor te komen.

Toch hebben we anno 2013:
- een antihomowetgeving in Rusland die geweld tegen een natuurverschijnsel tegen gaat, en;
- worden er gifgasaanvallen gepleegd. Vermoedelijk niet eens door een groepje idiote militanten, maar door een REGERING! Anno 2013...?

Wij als bevolking leiden ons land, wij kunnen het verschil maken. De Arabische lente heeft reeds aangetoond dat een volk in een ander land uiteindelijk ook de macht heeft.

Nu wil ik niet gaan vechten, maar ik ben dertig. M'n vrienden krijgen kinderen, ik in de toekomst misschien ook wel. Ik leef behoorlijk vrij en wil dat mijn kroost hetzelfde vrij leven kan genieten als ik.

Dus... wie heeft er ideeën? Wat kunnen jij en ik ondernemen om te zorgen dat de wereld een plek wordt waar mensen en dieren het recht krijgen om gelukkig te zijn?

Volgende: Een budgetcomputer 12-'13 Een budgetcomputer
Volgende: Pre-installed Windows 8 op een SSD zetten (laptop) 07-'13 Pre-installed Windows 8 op een SSD zetten (laptop)

Reacties


Door Tweakers user 461943, vrijdag 23 augustus 2013 21:14

Het is nu eenmaal de menselijke aard om zodra men macht heeft die te misbruiken. Dat is altijd zo geweest, het enige is dat ze nu drones gaan gebruiken, met als boodschap: "Doe maar niets dat wij niet waarderen, want big brother is watching you."

Wat de geschiedenis ons leert is dat er, als dat lang genoeg doorgaat, een revolutie komt, zoals bijvoorbeeld de Franse Revolutie. Ik verwacht dus in de komende eeuw een soort van revolutie, alleen hoe die eruit gaat zien is totaal onduidelijk.

Ook hebben we alle bijkomende problemen: overbevolking, extremer klimaat, atoombommen, hongersnoden, grote verschillen tussen groepen, grote tegenstanden, de snel oprukkende techniek met allerlei bijbehorende morele vraagstukken, vervuiling, energie die op raakt ( okee, niet op maar meer verspreid en daarom niet goed bruikbaar), opraken van grondstoffen en ga zo maar door.

Wij gaan een interessante zo niet gevaarlijke eeuw in.

Door Tweakers user analog_, vrijdag 23 augustus 2013 21:23

Maak je geen zorgen, er zijn meer dan genoeg andere landen met een homo verbod, Rusland is zeker niet de enige. Kijk maar eens naar de Cariben, Afrika en Zuid Amerika.


Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 23 augustus 2013 21:24

Wij zijn vrij maar kunnen zelf weinig doen aan wat er in andere soevereine landen gebeurd. Zomaar proberen onze wil, onze ideologie door te drukken bij anderen is verkeerd. Waarom hebben wij bijvoorbeeld geen al te groot probleem met homoseksualiteit? Omdat we zo zijn opgegroeid, we zijn zo grootgebracht. Het idee dat leeft in een mensenmassa kan je niet zomaar veranderen, dat is een zeer trage vooruitgang. Waarom zouden wij gelijk hebben en zij verkeerd zijn? Gewoon omdat dat onze zienswijze is?

Het volk heeft de macht, lokaal. En als een meerderheid van russen tegen homoseksualiteit is dan moeten wij ook leren van dat te respecteren, hoe spijtig dat ook is voor de mensen die er daar ter plaatse anders over denken.

En wat Syrië betreft, wij zien het nieuws voornamelijk vanuit 1 kant, namelijk dat van de opositie. Ik zou zelfs luidop de vraag durven stellen: is Assad echt zo dom? Maar opnieuw, ook hier, vernadering moet van binnenuit komen. Indien nodig moeten we de oppositie helpen, zoals we in Libië gedaan hebben, maar het gevecht en de wil tot verandering moet van binnenuit komen. En zoals Egypte nu toont volgt zelfs na een revolutie van binnenuit een moeizaam en pijnlijk herstelproces.

Door Tweakers user 461943, vrijdag 23 augustus 2013 21:36

Blokker_1999 schreef op vrijdag 23 augustus 2013 @ 21:24:


En wat Syrië betreft, wij zien het nieuws voornamelijk vanuit 1 kant, namelijk dat van de opositie. Ik zou zelfs luidop de vraag durven stellen: is Assad echt zo dom? Maar opnieuw, ook hier, vernadering moet van binnenuit komen. Indien nodig moeten we de oppositie helpen, zoals we in Libië gedaan hebben, maar het gevecht en de wil tot verandering moet van binnenuit komen. En zoals Egypte nu toont volgt zelfs na een revolutie van binnenuit een moeizaam en pijnlijk herstelproces.
Assad is zeker niet dommer dan Obama, of dan Khadaffi was. In tegenstelling tot wat bepaalde partijen je willen doen geloven zijn er, zeker in de landen rond Arabie, erg slimme leiders aan de macht.

Dit is niet direct een reactie op wat je zei, maar het is gewoon goed om eens te zeggen. In die landen leven niet alleen domme extremistische religieuze haatbaarden, maar juist vaak leiders die goed doorhebben hoe zaken in elkaar zitten.

Dat vind een bepaald land niet heel leuk, waarna ze onze media gaan beinvloeden om daarmee onze mening over deze landen te beinvloeden zodat we de invallen van het bepaalde land in die landen niet afkeuren. Dat dit land ondertussen dingen doet die vele malen erger zijn dan wat deze leiders doen, word mooi begraven onder alle propaganda die ons wijsmaakt dat er alleen maar haatbaarden leven in arabische landen.

( Om de vrede te bewaren: dit is uiteraard alleen maar mijn mening.)


Door Tweakers user Tribledragon, vrijdag 23 augustus 2013 22:15

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-23819104

Naast de beperking van de rechten om te voelen wat je voelt, wordt ook je mening uiten nog eens beperkt.

Door Tweakers user Cochrane, vrijdag 23 augustus 2013 23:16

- Er is nog nooit zo weinig oorlog geweest.
- Het percentage mensen onder de armoedegrens is enorm afgenomen
- Welvaart is voor vrijwel alle mensen toegenomen (voorbeeld: China, India)

We gaan de goede kant op. Je zou een gat in de lucht moeten springen van vreugde. Maar mensen hebben blijkbaar grote moeite om het dagelijkse nieuws in historische context te plaatsen.

[edit]
Je zorgen maken over privacy onderstreept alleen maar hoe waanzinnig veel beter we het hebben dan in het verleden.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 augustus 2013 23:20]


Door Tweakers user Dennism, vrijdag 23 augustus 2013 23:31

- een antihomowetgeving in Rusland die geweld tegen een natuurverschijnsel tegen gaat
Dan doet die wet zijn werk toch goed als ik het zo lees ;)

Door Tweakers user eL_Jay, zaterdag 24 augustus 2013 00:09

Mij helpen een goed onderbouwd, anti-cyclisch alternatief te bedenken voor de huidige parlementaire democratie die Nederland in de afgrond storten. Dan kunnen we misschien van Nederland een paradijsje maken

Door Tweakers user ABaelemans, zaterdag 24 augustus 2013 00:11

Cochrane schreef op vrijdag 23 augustus 2013 @ 23:16:
We gaan de goede kant op. Je zou een gat in de lucht moeten springen van vreugde. Maar mensen hebben blijkbaar grote moeite om het dagelijkse nieuws in historische context te plaatsen.

[edit]
Je zorgen maken over privacy onderstreept alleen maar hoe waanzinnig veel beter we het hebben dan in het verleden.
http://en.wikipedia.org/wiki/Negativity_bias
Toen ik jonger was moest ik een projectje maken voor CKV (Culturele kunstzinnige vorming). Wij besloten om de wijkveiligheid als onwetende te 'bestuderen'. Wij keken toen naar de wijk van mijn projectgenoot, en hij beweerde dat de wijk alsmaar onveiliger leek te worden. Wat bleek? Op die leeftijd krijgen sommige een beetje interesse voor het nieuws, hij keek dus dagelijks in de lokale krant en naar nieuws op de televisie. En negativiteit is ook in de media sensatie. Op basis van die paar artikelen kreeg hij werkelijk de indruk dat alles onveiliger werd.
Totdat we een interview bij de wijkagent deden waaruit daaruit bleek dat door o.a. de buurtpreventie de inbraken en 'criminele' activiteiten, voor zover ze dat doorspelen aan kinderen, met ruim 70% waren afgenomen over dezelfde periode t.o.v. vorig jaar.

Negativiteit zal altijd boven positiviteit heersen. Zeker omdat het een natuurlijke aanleg is, maar ook omdat media hier aan mee helpen. Het is niet boeiend dat Coca Cola een miljarden winst t.o.v. vorig jaar heeft gemaakt, het is pas boeiend wanneer Coca Cola een flinke domper maakt.
Of wanneer Monster (Coca Cola) een groot aantal organisaties onder zich neemt en zo concerten voor iedereen toegankelijk houdt. Het is pas een domper wanneer Monster daar mee zou stoppen.

Ja het is nu eenmaal een rotzooi daar, maar er zijn ook tijden dat ook Egypte een leuk vakantieland is geweest. Misschien nog wel steeds is als je naar een plaats gaat waar niks gebeurd. Ook Nederland zit in een domper waar voorlopig nog geen einde aan komt. Maar waarschijnlijk is dit nodig, het ruimt alle zooi weer wat op. Dat er nu dan gas is gebruikt om de menigte te drukken, is natuurlijk niet te vergelijken met mensen zonder reden een dodelijke 'douche' in sturen. Het is toch een iets ander kaliber, althans op dit moment.

En als laatste: het wordt pas een commotie als een land als NL een anti-homowet in zou nemen. Waarom? Wij hebben een totaal andere cultuur. Ik kan zelf geen woorden vinden waarom zo'n wet überhaupt nodig zou moeten zijn. Ik blijf denken van.. waarom hebben ze.. waarom moeten ze die personen..
Maar blijkbaar is het daar toch gedeeltelijk cultuur, en niet alleen in Rusland.

Door Tweakers user Ingcharoth, zaterdag 24 augustus 2013 02:08

De drones en andere privacy-schendingen zijn op dit moment nog leefbaar, dus daar wil ik het niet over hebben. Ik heb twee andere onderwerpen.
Zonder je terechte klacht tekort te willen doen, als je wacht tot het moment dat die drones- en andere privacyschendingen *niet* meer leefbaar zijn, ben je te laat ;)

Door Tweakers user Kain_niaK, zaterdag 24 augustus 2013 03:23

Tot God bidden dat Hij zijn Zoon Jesus eerder naar de aarde stuurt om het koningschap op te eisen en alle klootzakken van de aarde weg te nemen. Dan zal het vrede zijn en eerder niet. Er zal altijd wel ergens een oorlog zijn. Gelukkig zijn er nog veel plekjes waar mensen vrij ongestoord kunnen leven. Europa is daar voor het grootste deel een van maar ik zie het in het verre toekomst wel veranderen als het zo door gaat.

Macht macht macht, wie het heeft wil meer en wie een klein beetje proeft raakt meestal corrupt. Het hart van de mens is slecht en zodra die mens in een moeilijke (oorlogssituatie) situatie terecht komt dan komt die slechtheid naar boven. Er zijn geen miljoenen mensen vermoord in WWII omdat er zo veel slechte mensen waren maar omdat er zoveel goede mensen waren die niks tegen de slechte mensen deden. Jij wilt rechtvaardigheid in de wereld? Begin maar eens om je heen te kijken of er mensen gepest worden die je kunt helpen of dat er misschien iemand je hulp nodig heeft al is het een stinkende bedelaar op straat. Zo verander je iemands hart en dat van jezelf. Wanneer het kwaad dan over je persoonlijke leefomgeving komt zul je in staat zijn daar weerstand tegen te bieden door de kleine keuze's die je dagdagelijks maakt. Maar als je mensen negeert die hulp nodig hebben, al is het maar een lifter. Dan zul je dit ook doen wanneer het moment komt dat de moslims in Nederland de giftkamers in geduwd worden. Of wanneer Europa collectief Israël kapot begint te maken. Of wanneer je buurman gearresteerd word omdat hij een film heeft gedownload. Of wat voor onrecht je dan ook in je leven zult mee maken. Want je in de bres gooien van onrecht heeft altijd grote consequenties voor jezelf. Wie is er in onze tijd nog bereid zijn leven te geven voor een goed mens? Onze politici in ieder geval niet. Jij misschien wel?

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 augustus 2013 03:25]


Door Tweakers user Amanoo, zaterdag 24 augustus 2013 03:48

Je bent de NSA vergeten te noemen. Die hebben een technologie waar menig totalitarist of fascist van zou hebben gesmuld. Als Hitler die technologie in handen had gehad was de wereldbevolking de helft geweest van wat het nu is, en waren verscheidene bevolkingsgroepen geschiedenis. De NSA is nu om omsingeld met structurele inperkingen van burgerrechten. En het zou me niets verbazen als ze doorsloegen en burgers oppakken omdat ze als gevaarlijk worden geacht vanwege hun geloof, politieke voorkeur of hobbies, op een manier gelijkend op die door het gedicht "First They Came..." wordt beschreven. De technologie ligt er al, alles wat nodig is, is één juiste gek op de verkeerde plek.

Door Tweakers user Nazanir, zaterdag 24 augustus 2013 10:10

Cochrane schreef op vrijdag 23 augustus 2013 @ 23:16:
- Er is nog nooit zo weinig oorlog geweest.
- Het percentage mensen onder de armoedegrens is enorm afgenomen
- Welvaart is voor vrijwel alle mensen toegenomen (voorbeeld: China, India)

We gaan de goede kant op. Je zou een gat in de lucht moeten springen van vreugde. Maar mensen hebben blijkbaar grote moeite om het dagelijkse nieuws in historische context te plaatsen.

[edit]
Je zorgen maken over privacy onderstreept alleen maar hoe waanzinnig veel beter we het hebben dan in het verleden.
Is dit het waard dan? Inperken van vrijheden? Het niet bestaan van privacy? Want het ene sluit het ander niet uit namelijk. Je kan prima privacy hebben zonder oorlog, gewelg en dat mensen in welvaart leven. Dat ik geld heb betekend niet automatisch dat iedereen maar alles van mij mag weten. Veiligheid (welvaart) en privacy kunnen prima los van elkaar bestaan. En de reden dat veel mensen hier hun bezorgdheid over uiten, is omdat we op deze manier op een politie, dan wel totalitaire staat afstevenen. Censuur ligt al reeds op de loer, wat als vrijheid van meningsuiting in het geding komt?

We gaan zeker niet de goede kant op, als blijkt dat een NSA een PRISM programma draait dat kort door de bocht alles van iedereen bijhoudt die op het internet zit, zonder enige vorm van transparantie van de overheid. De overheid zit er om het volk te dienen, niet voor hun eigen gewin. Grote bedrijven hebben de macht nu in handen, het gewoon volk is compleet aan hun overgeleverd. Nee, oorlog is nog enigzins te overzien, de gevolgen die hieruit gaan voortkomen niet. Dat vind ik een veel engere gedachte.


Door Tweakers user johnkeates, zaterdag 24 augustus 2013 12:45

Nazanir schreef op zaterdag 24 augustus 2013 @ 10:10:
[...]


Is dit het waard dan? Inperken van vrijheden? Het niet bestaan van privacy?
Waar ben je nu dan minder vrij in?
En wanener bestond privacy wel?

Nieuws napraten kan iedereen...
Want het ene sluit het ander niet uit namelijk. Je kan prima privacy hebben zonder oorlog, gewelg en dat mensen in welvaart leven.
Als iedereen dat wil, dan kan dat inderdaad. Maar dat is niet wat iedereen wil, en dat zal ook nooit zo zijn, want mensen willen nou eenmaal niet allemaal hetzelfde.
Dat ik geld heb betekend niet automatisch dat iedereen maar alles van mij mag weten. Veiligheid (welvaart) en privacy kunnen prima los van elkaar bestaan. En de reden dat veel mensen hier hun bezorgdheid over uiten, is omdat we op deze manier op een politie, dan wel totalitaire staat afstevenen. Censuur ligt al reeds op de loer, wat als vrijheid van meningsuiting in het geding komt?
Volgens mij vergeet je voor het gemak dat niemand je er van weerhoud om zelf bij de politie te gaan werken, rechter te worden, de politiek in te gaan enz. Daar zit het grote verschil. Als je het echt wil kan je er ALTIJD wat aan doen. In dit land tenminste.

Welvaart, Privacy en niet te vergeten, Gelijkheid, die kunnen blijkbaar niet tegelijk bestaan. Dat komt door dat we met z'n allen te dicht op elkaar wonen, en te veel willen en er te weinig voor willen doen. Ook weer puur om dat niet iedereen hetzelfde wil. Er zullen altijd mensen zijn die iets willen wat iemand anders heeft, maar dat niet kunnen krijgen, en het dus maar proberen af te pakken.
We gaan zeker niet de goede kant op, als blijkt dat een NSA een PRISM programma draait dat kort door de bocht alles van iedereen bijhoudt die op het internet zit, zonder enige vorm van transparantie van de overheid. De overheid zit er om het volk te dienen, niet voor hun eigen gewin.
Volgens mij vergeet je voor het gemak weer even wat 'wij' die overheid en overheidsinstanties zijn. Er is geen magisch eiland waar 'de overheid' woont, maar het zijn gewoon mensen die gewoon in een huisje in jouw straat wonen. De kans is erg klein dat iemand die bij een overheid werkt er persoonlijk iets op vooruit gaat.
Grote bedrijven hebben de macht nu in handen, het gewoon volk is compleet aan hun overgeleverd. Nee, oorlog is nog enigzins te overzien, de gevolgen die hieruit gaan voortkomen niet. Dat vind ik een veel engere gedachte.
Dat klopt, en daar kunnen we niet zo veel aan doen om dat dat nou eenmaal dat menselijk streven is. Of je zou mensen moeten vertellen dat ze niks mogen willen... maar dan heb je een ander probleem.

Mensen zullen altijd meer willen. Niet om het 'meer' als in kwantiteit, maar om het ontdekken van dingen, meer willen weten, meer kunnen doen. En natuurlijk zijn er zat mensen die denken dat die drang vooral een drang naar macht of geld is, maar dat zijn waarschijnlijk mensen die wel wat dingen weten, maar niet genoeg om te snappen dat macht en/of geld niet bepaald het beste is wat je uit je leven kan halen.

En zolang mensen dingen willen, zullen er mensen zijn die wat wel of niet hebben, en mensen die dat dus willen afpakken. Of er niet voor willen werken. Of er niks voor willen doen. Mensen die door de natuurlijke selectie eigelijk al uitgeroeid hadden moeten zijn ;) Maar die selectie hebben we niet meer, en zoiets institutionaliseren zou nogal onethisch zijn. :p

Door Tweakers user 461943, zaterdag 24 augustus 2013 15:58

Cochrane schreef op vrijdag 23 augustus 2013 @ 23:16:
- Er is nog nooit zo weinig oorlog geweest.
- Het percentage mensen onder de armoedegrens is enorm afgenomen
- Welvaart is voor vrijwel alle mensen toegenomen (voorbeeld: China, India)

We gaan de goede kant op. Je zou een gat in de lucht moeten springen van vreugde. Maar mensen hebben blijkbaar grote moeite om het dagelijkse nieuws in historische context te plaatsen.

[edit]
Je zorgen maken over privacy onderstreept alleen maar hoe waanzinnig veel beter we het hebben dan in het verleden.
Er is nog nooit zo weinig oorlog geweest? Er is, vanaf zolang als wij terug kunnen kijken via wetenschap tot nu, nonstop oorlog geweest. En er kan wel minder oorlog zijn, maar komt dat niet simpelweg omdat de wapens effectiever zijn? Dan is de oorlog ook sneller afgelopen omdat je tegenpartij sneller afgeslacht is.

Ja, het percentage mensen onder de armoedegrens is afgenomen. Maar dat heeft zijn tol geeist van de aarde en ik vraag me af hoe lang we nog kunnen doorgaan op die manier. Als je het mij vraagt, niet heel lang. Zou je het daarmee eens zijn, dan betekent dat dus dat er binnen een afzienbare tijd een enorme hoop mensen weer onder de armoedegrens gestort worden.

Welvaart is toegenomen? Dat gaat niet vanzelf. Als jij het beter krijgt krijgt iemand anders het slechter, zo is het nu eenmaal.

Mag ik me geen zorgen maken om mijn privacy? Ik denk dat het nogal kwalijk is dat ik overal gevolgd kan worden, dat mijn gegevens op straat liggen, dat ik nota bene door mijn eigen en andere overheden bespioneerd word, en dat er ondertussen duidelijk machtsmisbruik plaatsvind en niemand daar wat aan doet. We gaan hard richting George Orwell's 1984. Op sommige punten zijn we daar al voorbij zelfs.

Waarom ik dat erg vind? Nou, omdat er op deze hele wereld geen persoon is die een ruk met mij te maken heeft, of met wat ik vind, denk, doe en waar ik ben. Als ik wil dat iemand dat weet vertel ik dat wel aan die gene.

Door Tweakers user thomiozo, zondag 25 augustus 2013 10:17

wow, wat een elitaire westerse normen en waarden.
wij accepteren homo's dus iedereen die dat niet is zit fout
wij hebben het verdrag chemische wapens getekend dus in Syrië mogen ze ook niet gebruikt worden ook al hebben zij dat verdrag niet getekend.

ik behoud mij de vrijheid als, wanneer ik daar voor kies zonder goede reden homo's te haten. dat is dan mijn keuze, ben jij dan niet intolerant tegen mij? nog nooit een homo gemept, uitgescholden, etc. maar toch moet ik om mijn mening door iedereen gehaat worden. als ik zin heb om mensen tijdens een burgeroorlog met een vies goedje wil besproeien in een land waar dat 100% legaal is, dan is dat mijn geluk.

"Dus... wie heeft er ideeën? Wat kunnen jij en ik ondernemen om te zorgen dat de wereld een plek wordt waar mensen en dieren het recht krijgen om gelukkig te zijn?"

dat is simpel,
stop met geloven dat als mensen jouw hobby's aannemen instant geluk levert.
stop met het de grond inpraten van iedereen die er andere hobby's op nalaat
stop met intolerantie tegen intolerante mensen

ps. gifgasaanval is niet bewezen en er zijn werkelijk redenen om je te storen aan homo's.

Door Tweakers user Glodenox, zondag 25 augustus 2013 12:11

thomiozo schreef op zondag 25 augustus 2013 @ 10:17:[...]

ps. gifgasaanval is niet bewezen en er zijn werkelijk redenen om je te storen aan homo's.
Er zijn ondertussen meer dan genoeg onafhankelijke bronnen die zeggen dat er een gifaanval plaats had. Wie ze heeft uitgevoerd is echter nog niet duidelijk. Zo had ik bijvoorbeeld ergens nieuws gelezen over antistof voor dat gif dat gevonden werd bij rebellen. Dat kan natuurlijk ook gewoon in het nieuws gebracht zijn door de regering, dus het lijkt me niet dat er daar conclusies uit getrokken kunnen worden.

IK ga echter wel tot zekere hoogte akkoord met thomiozo dat we in het westen snel vinden dat onze waarden de enige juiste waarden kunnen zijn. Als de overgrote meerderheid van de bevolking zich goed voelt onder bepaalde regels, moeten wij dat kunnen accepteren - zolang het ons niet negatief beïnvloed natuurlijk.

De waarden die wij hebben zijn er gekomen na verschillende revoluties. Je kan proberen om dat elders af te dwingen dat men dezelfde waarden moet toepassen, maar daarme ga je de manier waarop de mensen daar denken niet wijzigen. Ik denk persoonlijk dat we hen beter zelf hun morele waarden laten bepalen, waarbij het internet een zeer goede katalysator kan zijn voor veranderingen.

Door Tweakers user 5183, zondag 25 augustus 2013 12:12

En, wat heb je precies gedaan tegen dit onrecht? Behalve een post tikken op deze vrolijke blog?

Door Tweakers user Bilel, zondag 25 augustus 2013 15:00

Welk recht heb jij ook alweer om boos te zijn?

- Geen homo's in Rusland. Jij woont in Nederland.
- Gifgasaanval Syria. Daar is nog niets van bewezen, het zijn alleen geruchten. (erg als het zo is, maar laten we geen conclusies gaan trekken).
- Arabische lente. Waarom begin je hier uberhaupt over? Iedereen, zowel in- and outsiders, kunnen een land overnemen.

En als dit bovenstaande lijstje alles is, dan kunnen we opzich best trots zijn op elkaar want over bijna 7 miljard mensen gebeurd er dus best wel weinig 'slechts.' Kap met onze prinicipes naast anderen te leggen en ze daarmee te vergelijken, ik geloof dat dat de enige manier is hoe problemen tussen mensen uberhaupt onstaan.

Dus wat zou ik er aan doen? Niets en Syrie lekker zijn oorlog laten voeren, wij hebben niets in te brengen als Westerlingen. En de gay Russians? Die mogen van mij lekker naar Nederland komen, het is hier toch warmer. Alleen de vodka is wel wat duurder. Altijd blijven lachen, Rome was ook niet in 1 dag gebouwd.

[Reactie gewijzigd op zondag 25 augustus 2013 15:01]


Door Tweakers user kakanox, maandag 26 augustus 2013 08:35

Op de eerste plaats: sebastius, leuk opgemerkt :)

Op de tweede plaats: er ontstaat al best een leuke discussie. Ik heb al wat constructieve ideeën opgedaan om e.e.a. te doen dat een steentje bij zou kunnen dragen voor de situatie in Rusland (overigens weinig vanuit hier), helaas niks voor/tegen Syrië.

Wat me overigens - niet alleen hier, maar ook elders op Tweakers waar ik e.e.a. tegenkwam over dit onderwerp - verbaast over de situatie in Rusland zijn posts als deze: "

"ps. gifgasaanval is niet bewezen en er zijn werkelijk redenen om je te storen aan homo's."

"Dus wat zou ik er aan doen? Niets en Syrie lekker zijn oorlog laten voeren, wij hebben niets in te brengen als Westerlingen. En de gay Russians? Die mogen van mij lekker naar Nederland komen, het is hier toch warmer. Alleen de vodka is wel wat duurder. Altijd blijven lachen, Rome was ook niet in 1 dag gebouwd."

Ik vraag me werkelijk af hoe jullie je zouden voelen als je jezelf plotseling niet meer mag of kan zijn of je leven bedreigd wordt zonder dat er een mogelijkheid is om weg te komen. Feit is namelijk simpelweg dat de gemiddelde Syriër of Rus z'n land niet uit kan.

Daarnaast zie ik niet in hoe je je zou moeten storen aan iemands geaardheid. Met 99% van de mensen die ik tegenkom heb ik geen sexuele spanning, laat staan sexueel contact (dat kan alles van flirten tot daadwerkelijk seks zijn). Hoe zou die geaardheid dan een probleem moeten vormen? Als je je stoort aan een heupwiegende man of een testosteronbommerige vrouw is het misschien tijd om je focus wat te verleggen ;) Als je een hetero-man bent en een andere man laat merken geïnteresseerd te zijn is afwijzen net zo makkelijk als wanneer een vrouw dat doet.

Overigens: Russische homo's hiernaartoe? Laten we het landelijk gemiddelde eens extrapoleren en er vanuit gaan dat ook in Rusland 1 op de 10 homofiel is. Dat zou inhouden dat er 14,4 miljoen mensen naar ons land komen omdat het hier beter is.

Ik voorzie wat logistieke problemen.

[Reactie gewijzigd op maandag 26 augustus 2013 11:41]


Door Tweakers user RobinHood, dinsdag 27 augustus 2013 00:51

Om eens lekker positief [dus niet] op deze post te reageren.

Er is nog veel meer ellende!

Rusland is namelijk niet het enige land wat anti-homo is. In 7 landen, van ergens in de 200, hebben, via wetgeving, de mogelijk om homostellen te trouwen. Dus, ongeveer 200 landen zijn in meer of mindere mate anti-homo. Er zijn zat andere plaatsen in de wereld waar je beter niet kan zeggen "ik ben homo"

Naast dat er chemische wapens gebruikt worden, of dat nou wel of niet zo is laat ik even in het midden, liggen er nog tienduizenden landmijnen, van antitankmijnen tot kleine plastic luchtafgeworpen mijnen die kinderen nog wel eens willen oppaken en vrolijk een hand eraf blazen. Door het gebruik van ontbladeringsmiddel in oa. Vietnam worden daar nogsteeds gehandicapte kinderen geboren.

En er is nog meer dan genoeg armoede, geweld, honger, dorst etc in de wereld.

De wereld, in het geheel, is gewoon verrot. Maar het gaat om jouw wereldje, dat je dat goed maakt. En je je best doet om het wereldje van de mensen die je ontmoet zo goed mogelijk te maken.

Lekker cliché, maar ach: een betere wereld begint bij jezelf.

Door Tweakers user kakanox, dinsdag 27 augustus 2013 08:52

Dat er nog veel meer ellende is klopt. Daarom lijkt het me zaak vooral niet nóg meer ellende te gaan maken. We zouden geleerd moeten hebben van onze fouten in de 1e en 2e wereldoorlog (waarbij ook Rusland betrokken was, en waarin we o.a. onze discriminatiediploma's wel behaald hebben dacht ik zo).

Een betere wereld begint inderdaad bij jezelf, maar houdt niet op bij je eigen wereldje. Als iedereen (of in ieder geval zoveel mogelijk mensen) het op die manier wonen wordt het voor anderen langzaam beter.

Door Tweakers user Limbeckx, vrijdag 30 augustus 2013 10:03

dbhuis schreef op vrijdag 23 augustus 2013 @ 21:36:
[...]


Assad is zeker niet dommer dan Obama, of dan Khadaffi was. In tegenstelling tot wat bepaalde partijen je willen doen geloven zijn er, zeker in de landen rond Arabie, erg slimme leiders aan de macht.

Dit is niet direct een reactie op wat je zei, maar het is gewoon goed om eens te zeggen. In die landen leven niet alleen domme extremistische religieuze haatbaarden, maar juist vaak leiders die goed doorhebben hoe zaken in elkaar zitten.

Dat vind een bepaald land niet heel leuk, waarna ze onze media gaan beinvloeden om daarmee onze mening over deze landen te beinvloeden zodat we de invallen van het bepaalde land in die landen niet afkeuren. Dat dit land ondertussen dingen doet die vele malen erger zijn dan wat deze leiders doen, word mooi begraven onder alle propaganda die ons wijsmaakt dat er alleen maar haatbaarden leven in arabische landen.

( Om de vrede te bewaren: dit is uiteraard alleen maar mijn mening.)
QFT

Reageren is niet meer mogelijk